Handleidingen Digitale ChecklistenDigitale Checklisten gaat een stap verder met het ondersteunen van gebruikers. Op YouTube en Vimeo staan How to-filmpjes die alle functionaliteiten van Digitale Checklisten stap voor stap uitleggen. De korte instructies duren gemiddeld rond de 60 seconden en tonen beeld voor beeld welke stappen een gebruiker moet zetten om bijvoorbeeld een document aan een dossier toe te voegen. Een voice-over legt de stappen uit. Onder ieder filmpje staan de stappen uitgeschreven.


De handleiding voor gebruikers op Vimeo

Iedere doelgroep een eigen serie

Voor iedere doelgroep is er een eigen serie How to-filmpjes. Beheerders van Digitale Checklisten vinden op hun videokanaal korte filmpjes over het klaarzetten van checklisten of het samenstellen van nieuwe checklisten. Voor de gebruikers van Digitale Checklisten is er een videokanaal met video's over het werken met dossiers en met checklisten. Speciaal voor managers is er een videokanaal over de mogelijkheden van het dashboard.


De drie series hebben ieder een eigen label dat zichtbaar is bij elk filmpje zodat direct duidelijk is waar het filmpje over gaat. Het groene label is voor filmpjes voor gebruikers, een rood label betekent een filmpje voor Beheerders en een paars label is voor filmpjes voor managers.


De Gebruikers-serie


Filmpjes met een groen label met daarin Gebruiker geven korte instructies over het werken met Digitale Checklisten. De instructies gaan vooral over het werken met dossiers en checklisten en leggen onder andere uit hoe je een dossier en een checklist aanmaakt. Op de Vimeopagina Handleiding voor gebruikers staat het volledige overzicht van alle filmpjes voor gebruikers.


De Beheerders-serie

Filmpjes met een rood label met daarin Beheerder geven korte instructies over het beheren van de checklisten van de organisatie door de beheerder. De instructies behandelen het samenstellen van nieuwe checklisten, het toevoegen van nieuwe checklistvragen en het koppelen van checklisten aan useraccounts van de organisatie. Op de Vimeopagina Handleiding voor beheerders staat het volledige overzicht van alle filmpjes voor beheerders.De Managers-serie

Filmpjes met een blauw label met daarin Manager geven korte instructies over het gebruik van het dashboard van Digitale Checklisten. De instructies behandelen het maken van kwartaal- en jaarrapportages, het monitoren van werkzaamheden en het maken van risicoanalyses. Op de Vimeopagina Handleiding voor managers staat het volledige overzicht van alle filmpjes voor managers.